Det känns redan bättre än när jag hade linser!

/Axel Eriksson, inköpare


FS-LASIK

Proforma Clinic har utfört FS-LASIK behandlingar under 5 års tid. Vi har vi även under samma period utfört ICL behandlingar, dvs. permanenta kontaktlinser som läggs in i ögat. Vi har kommit fram till att ICL behandling har flera fördelar jämfört med laserbehandling och är ett bättre alternativ, vilket innebär att vi slutar med LASIK.

Fördelar med ICL


- Linsen går att ta bort och byta ut (Reversibel behandling, om ex. ditt recept förändras)
- Man bevarar honhinnan för framtiden (möjliggör behandling av ålderssynthet framtiden)
- Ger bättre synkvalité (optimal optik)
- Resultat kommer direkt
- Mindre torra ögon

Med tekniken ICL bevarar vi ditt öga för framtiden och korrigerar synen på samma sätt som med kontaktlinser, med skillnaden att vi opererar in linsen så att den aldrig behöver bytas.

FS-LASIK En ICL-lins korrigerar inte bara ditt synfel, utan skyddar även ögat från solens skadliga UV-strålar. Eftersom ICL-linsen är utbytbar har man inte heller, som med laser, gjort ett ingrepp på ögat som inte går att återställa. En ICL-operation leder inte heller till torra ögon, vilket tyvärr är något som ca 20% av alla LASIK-patienter får uthärda efter sin laseroperation.

Den orörda hornhinnan har fina optiska egenskaper som är värda att bevara! En orörd hornhinna gör också möjligheterna större att i framtiden kunna ta del av alla kommande teknikutvecklingar inom ögonområdet och ökar chanserna till riktigt fina resultat vid ett eventuellt kommande linsbyte (se fliken 45 år eller äldre).

Många som genomgått en ICL-operation berättar att de nu ser bättre än vad de någonsin gjort förut, vare sig med glasögon eller kontaktlinser!

Välkommen till ett liv utan glasögon eller kontaktlinser!

 

EVO (ICL)

Pris: 50.000 kr
  • Inkluderar:

- Bägge ögon

- 6 års fria återbesök

- Ev. korrektioner


  • Nybesök +250kr

  • Narkos: +10.000kr

  • Fabrikat lins: Visian® (Schweiz)

Trygghetsgaranti

  • Fria återbesök i 6 år *)

  • Fria korrektionsoperationer i 6 år *)

  • Fri jourtelefon till din personliga läkare

*) Gäller operationer utförda fr.o.m 1 april 2016. På operationer utförda före 1 April 2016 gäller 3 års garantitid.

Din ögonkirurg

Dr. Markus Erngrund
specialist i ögonkirurgi samt medicinskt ansvarig för ögonavdelningen. Tidigare på S:t Eriks ögonsjukhus. Markus är medlem i expertpanelen på ögonfakta.se och har utfört tusentals ögonoperationer.