EVO (ICL)

Tillverkaren av ICL (Implantable Collamer Lens, eller Intraocular Contact Lens, som den också kallas) har nyligen bytt namn på sin produkt till EVO, som är en förkortning av Evolution, (=utveckling). Det är dock fortfarande samma fantastiska "permanenta kontaktlins", som man opererar in bakom pupillen. EVO (ICL) kan korrigera översynthet upp till +10D, närsynthet till -18D och astigmatism upp till ca 6D.

ICL

En reversibel ögonoperation med optimal optik

EVO (ICL) är en reversibel behandling med få komplikationer och med mycket bra optiska egenskaper. Med en ICL-operation tar man inte bort någon vävnad utan behåller både hornhinna och lins precis som innan operationen. Någon försämring i kontrastseende eller negativ påverkan på nattseende brukar inte ses.

Det finns två typer av ICL. En standardmodell, där man behöver förbehandla regnbågshinnan med YAG-laser ca 2 veckor innan operationen. En ny modell (ICL med Centraflow) där denna laserbehandling inte behövs.

Vi opererar ett öga i taget, vanligtvis med ca två veckors mellanrum.

Varför är ICL så bra?

 

EVO (ICL)

Pris: 50.000 kr
  • Inkluderar:

- Bägge ögon

- 6 års fria återbesök

- Ev. korrektioner


  • Nybesök +250kr

  • Narkos: +10.000kr

  • Fabrikat lins: Visian® (Schweiz)

Trygghetsgaranti

  • Fria återbesök i 6 år *)

  • Fria korrektionsoperationer i 6 år *)

  • Fri jourtelefon till din personliga läkare

*) Gäller operationer utförda fr.o.m 1 april 2016. På operationer utförda före 1 April 2016 gäller 3 års garantitid.

Din ögonkirurg

Dr. Markus Erngrund
specialist i ögonkirurgi samt medicinskt ansvarig för ögonavdelningen. Tidigare på S:t Eriks ögonsjukhus. Markus är medlem i expertpanelen på ögonfakta.se och har utfört tusentals ögonoperationer.