Välkommen till Sveriges modernaste ögonklinik


LASEK/PRK

Säkerheten främst!


LASEK ger oftast ett bra resultat. Men du får räkna med att ha ont i ögonen några dagar. Synförbättringen kommer gradvis och tar några extra dagar. Tekniken är gammal och introducerades 1988. Vi har kommit fram till att ICL behandling har flera fördelar jämfört med LASEK och är ett bättre alternativ, vilket innebär att vi slutar med LASEK.

Lasek/PRK För dig som prioriterar säkerheten främst och inte har något emot en långsam synåterhämtning och inte är rädd för att ha ont i ögat några dagar efter behandlingen är Ytbehandling ett bra alternativ.

De vanligaste namnen på denna ytbehandling är LASEK, PRK, epi-LASIK, No Cut eller No Touch, och de är således bara varianter av samma behandling. Man bedövar ögat med ögondroppar och avlägsnar yttersta cellagret centralt på ögat. Därefter putsas synfelet bort med excimerlaser. Det yttersta cellagret förs antingen tillbaka, som ett plåster eller tas bort helt. För att underlätta läkning och minska besvär appliceras en bandagelins på ögat som får sitta några dagar.


Läkningsförlopp:

Själva operationen är helt smärtfri, men det är bra att ha tagit värktabletter innan operationsstart, för bedövningen släpper efter ca 30 minuter. Man behöver använda smärtlindring första dagarna efter behandlingen. Ytbehandling ger en långsam synåterhämtning, efter ca 1 vecka kan man återgå till arbete och man får stabil syn först efter några månader. För att minska risken för haze (tunn ärrbildning i läkningszonen) behöver man använda solglasögon utomhus de första 6 månaderna efter behandlingen.

På Proforma använder vi oss i första hand av linsbaserade smärtfria synkorrektioner med snabb synåterhämtning, men för de som hellre önskar ögonlaser erbjuder vi även Ytbehandling. Vilken metod som är mest lämplig för dig diskuterar vi tillsammans under konsultationen. Välkommen!

 

LASEK/PRK

Pris: 19.900kr
  • Inkluderar:

- Bägge ögon

- Narkos (Ej möjligt)

- 6 års fria återbesök

- Ev. korrektioner


  • Nybesök +250kr

  • Värk flera dagar efter

  • Arbete efter 1 vecka

  • Ger torra ögon, 6 mån

  • Äldre metod

  • Fabrikat laser: Carl Zeiss (Tyskland)

Trygghetsgaranti

  • Fria återbesök i 6 år *)

  • Fria korrektionsoperationer i 6 år *)

  • Fri jourtelefon till din personliga läkare

*) Gäller operationer utförda fr.o.m 1 april 2016. På operationer utförda före 1 April 2016 gäller 3 års garantitid.

Din ögonkirurg

Dr. Markus Erngrund
specialist i ögonkirurgi samt medicinskt ansvarig för ögonavdelningen. Tidigare på S:t Eriks ögonsjukhus. Markus är medlem i expertpanelen på ögonfakta.se och har utfört tusentals ögonoperationer.