Korrigera ditt synfel pga ålder med en linsbytesoperation

  • Permanent lösning för optimal syn hela livet
  • Säkert och smärtfritt
  • Längst garanti på marknaden 6 år*
  • Mest prisvärd på marknaden vid RLE linsbyte*

* Enl. Ögonfakta.se 2015


RLE (Refractive Lens Exchange)

Med en refraktiv linsbytesoperation byter man ut kroppens egen lins mot en specialslipad plastlins som åtgärdar de synfel som besvärar. En säker och välbeprövad metod och precis samma operationsteknik som gråstarr som är västvärldens vanligaste operation. Under 2015 utfördes nästan 120.000 gråstarrsoperationer i Sverige.
RLE För att få fullt utbyte av en linsbytesoperation måste hela ögat vara friskt. Proforma har därför tillgång till avancerad diagnostik av gula fläcken med så kallad OCT-undersökning.

Behandlingen är smärtfri, men man kan uppleva lätt skav och tårflöde efter ingreppet. Dessa besvär lindras av receptfria smörjande ögondroppar.

Vi behandlar oftast bägge ögon samma dag, men man kan om man önskar separera ingreppen till olika dagar.
Det är möjligt att, mot extra betalning, bli opererad i full narkos.


Behandlingsresultat och kvalitetssäkring


Vi arbetar löpande med kvalitetsuppföljning av våra behandlingsresultat. Här redovisas den genomsnittliga synskärpa (utan glasögon) före och efter behandlingen baserat på ca. 2 000 patienter.
Diagram

ReLEx Smile

"Mitt namn är Suzanna Adamsdotter, 52 år gammal. Då jag var i 40-års åldern började jag få åldringsseende. Köpte glasögon ofta och det var stökigt i mitt yrke då jag behandlar mina klienter. Efter att ha varit på fyra olika kliniker för att försäkra mig om att välja rätt valde jag tillslut Proforma Clinic. Jag valde att göra mitt linsbyte (RLE) i narkos."

Suzanna Adamsdotter

Monofokala linser

En monofokal lins ger bra synskärpa på avstånd, men man behöver fortsatt läsglasögon.

Med monofokala linser kan man även få så kallad MonoVision, då man gör ett öga till avståndsöga och ett öga till läsöga. Man kan med kontaktlinser man får hos optikern pröva om man tycker att detta är en bekväm lösning.

Multifokala linser

RLE Multifokala linser är specialslipade och delar upp ljusstrålar som kommer in i ögat i två (=bifokala linser) eller tre fokus (=trifokala linser) vilket gör att man kan se bra både på långt håll och nära håll utan glasögon. För vissa situationer och arbete på vissa avstånd kan man dock känna behov att komplettera med glasögon.

Med de flesta sorter av multifokala linser kan man se halos (ringar runt ljuskällor) nattetid och vissa upplever försämrat mörkerseende. Dessa besvär märks mest direkt efter operationen, men försvinner oftast med tiden när hjärnan har anpassat sig till den nya linsen.

Astigmatism

Det finns linser som korrigerar i princip alla typer av synfel och brytningsfel. Ibland behöver man beställa en specialdesignad lins som passar just Ditt öga. Dessa skräddarsydda linser kan vi vanligtvis få tag på redan till på eftermiddagen dagen efter beställning.

Gråstarrsoperation

Om du har gråstarr och inte vill vänta i landstingets kö, är du välkommen hit och får då samma möjligheter att slippa glasögon som vid en RLE-operation.

 

RLE

Pris: 48.900kr multifokal (tre fokus)
Pris: 30.000kr monofokal (ett fokus)
Pris: 48.900kr multifokal (två fokus)
  • Inkluderar:

- Bägge ögon

- 6 års fria återbesök

- Ev. korrektioner


  • Nybesök +250kr

  • Narkos: +10.000kr

Trygghetsgaranti

  • Fria återbesök i 6 år *)

  • Fria korrektionsoperationer i 6 år *)

  • Fri jourtelefon till din personliga läkare

*) Gäller operationer utförda fr.o.m 1 april 2016. På operationer utförda före 1 April 2016 gäller 3 års garantitid.

Din ögonkirurg

Dr. Markus Erngrund
specialist i ögonkirurgi samt medicinskt ansvarig för ögonavdelningen. Tidigare på S:t Eriks ögonsjukhus. Markus är medlem i expertpanelen på ögonfakta.se och har utfört tusentals ögonoperationer.