Ta bort åderbråck

Här på Proforma Clinic kan vi hjälpa dig som lider av åderbråck med att ta bort och behandla ditt åderbråck. Åderbråck är ett mycket vanligt problem som 1 av 3 drabbas av någon gång i livet. Åderbråck är sällan farligt men många upplever det estetiskt obekvämt och döljer benen då blodkärlen ofta slingar sig direkt under huden och ger missfärgningar på benen. Men åderbråck ger ofta obehaglig värk i benen vilket många upplever som mycket smärtsamt och ett stort problem.

Symtom på åderbråck

Upplever du någon av nedanstående besvär så är det troligen fråga om åderbråck:
  • Ytliga blodkärl som är synliga på benen vilket påverkar ditt välbefinnande?
  • Svullna ben?
  • Att det kliar kring huden runt åderbråcket/en?
  • Att det är ömt om du tar på åderbråcket?
  • Du har ont i benet/benen om du sitter eller står för länge?
  • Du upplever att benen är tunga och klumpiga?

Förundersökning

Under förundersökning kommer din kärlspecialist att undersöka dina ben och blodkärl med ultraljud för att fastställa vilken grad av åderbråck du har inför operationen. På detta sätt kan vi skräddarsy behandlingsmetoden efter dina behov så att den passar bäst för dig.

Skräddarsytt behandlingsprogram

För att ta reda på vilken behandlingsmetod som är bäst för dig, måste vi göra en preliminär undersökning, inklusive ultraljud i vensystemet. Vi anpassar sedan behandlingen med en eller flera terapier. Det är vanligt att kombinera två eller tre av metoderna hos samma patient.

Kontroller och kompletterande behandling ingår i behandlingsprogrammet för att resultatet ska vara tillfredsställande.

Modern behandling med lokalbedövning

Alla moderna behandlingsmetoder görs under lokalbedövning och det finns inget behov av narkos. Följaktligen är det inte nödvändigt att fasta före behandlingen.

Modern åderbråcksbehandling är betydligt mindre stressande för dig än en öppen operation. Det finns inget behov av sjukskrivning, och du kan vanligtvis fortsätta med regelbundna aktiviteter.

Kosmetiskt överlägsen

Modern behandling av åderbråck är kosmetiskt överlägsen öppen operation, eftersom kirurgi i de flesta fall undviks och därmed undviks ärr. I vissa fall kan alla metoder för behandling av åderbråck orsaka missfärgning av huden som ligger över åderbråck, men det är nästan alltid kortvarigt. Patienter som använder blodförtunnande (som Albyl eller Marevan) behöver vanligtvis inte stoppa eller minska detta i förväg.

Endovenous ingripanden

Endovenös kirurgi innebär att operationerna utförs inifrån venerna. Proceduren görs genom en insättning genom huden med en nål som ytterligare infogas i venen. Hos några få patienter kan det vara nödvändigt att göra ett mindre operativt sår för att få tillgång till den ven som ska behandlas, men det är sällan nödvändigt att skapa ett större operationssår i ljumsken eller knäleden, som var vanligt vid tidigare metoder.

Om du tidigare har behandlats för åderbråck kan du säkert behandlas med moderna metoder.

Radiofrekvensbehandling (RF-behandling)

Du kan stänga det trasiga vänpartiet inuti med laserbehandling, där du använder ljusenergi eller genom radiovågbehandling.

Intern radiofrekvensbehandling precis som laserbehandling, kommer att stänga den trasiga venen från insidan. Det är en effektiv och skonsam teknik. Intern laser- och radiofrekvensterapi är de mest använda teknikerna för behandling av åderbråck i Europa.

Sklerosering

Skleros är en metod där ett ämne, i flytande form eller som skum, införs genom en tunn nål, i vener för att få dem att försegla. I flytande form kan den användas i de allra minsta hudnivåerna. Det är en rent kosmetisk behandling. Skum används i de något större venerna och guidas ibland ultraljud med användning av endovenös laser eller radiofrekvens, men görs också som en behandling ensam.

Vid skleros kommer de behandlade åren att brytas ner över flera månader, och det slutliga resultatet kommer inte att ses förrän efter sex månader. De flesta patienter upplever en tydlig förbättring av behandlade vener.

 

Gratis förundersökning!
Just nu erbjuder vi gratis förundersökning! Kontakta oss för mer information och bokning. Lediga tider finns den 13 november!

Åderbråck / ådernätsbehandling

Priser från 2.500 - 28.000 kr


1 ben 18 000 kr

2 ben 28 000 kr

 

Åderbråck och ådernät kräver expertbedömning för att få rätt behandling och pris just för dig.


Nu erbjuder vi gratis konsultation och analys för bästa behandling och prisförslag.

Din läkare

Dr. Hans Rydningen specialist i Hjärt- och kärlkirurgi. Tidigare LHL Feiring kliniken i Norge. Han har även varit ansvarig för kärl- och generell Thoraxkirurgi vid Centralsjukhuset i Sundsvall. Hans har hjärtkirurgisk utbildning från Norrlands universitetsjukhus och har 30 års erfarenhet av kärlbehandling.