Bröstförminskning

Stora och tunga bröst kan utvecklas i samband med pubertet, viktuppgång, användning av hormonella preventivmedel (p-piller) och graviditet. Stor och tung byst kan med tiden ge upphov till sämre hållning samt besvär från rygg, nacke och axlar. Många kan också uppleva svårighet vid val av klädsel, hinder vid utövande av idrott, fukt och irritation under brösten samt psykosociala besvär som t.ex. oönskad uppmärksamhet. En bröstförminskningsoperation går ut på att avlägsna överskott av hud och bröstvävnad, samtidigt som man förminskar vårtgården och placerar den högre upp. Syftet med operationen är att bysten, i tillägg till förminskning, också ska få ett kosmetiskt mer tilltalande utseende. Operationen kan påverka amningsförmågan, samt känseln i hud och bröstvårta.

Många kvinnor kan uppleva en förbättring av belastningsrelaterade besvär från rygg, nacke och axlar efter en bröstförminskning. I samband med detta ingrepp kommer bysten inte bara att minska i storlek, utan också få ett mer ungdomligt utseende och högre placering på bröstkorgen.
Om man genomgår operationen vid yngre ålder (18- 26) eller innan genomgång av graviditet och amning, kan det med tiden finnas risk för återfall samt behov för ny förminskning vid senare ålder.

Bröstförminskning

Konsultation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom dina önskemål och förutsättningar. Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Ingreppets omfattning och ärrens placering fastställs utifrån Dina önskemål, bröstens storlek, häng samt hudens elasticitet.

Operationen utförs i trygg och säker narkos. Ärren placeras normalt runt och under bröstvårtan, samt i det naturliga vecket under bröstet (s.k. ankarsnitt). Någon gång kan det hända att man behöver använda dränage i samband med operationen, vanligtvis under ett dygn.

Efter operationen

Efter operationen får Du övernatta på kliniken för bästa möjliga omhändertagande. Vår erfarna personal ser till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem på morgonen. Du får räkna med viss svullnad och ömhet under den första veckan efter operationen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2- 3 veckor hos en av våra duktiga sjuksköterskor.
.

 

Bröstförminskning

Pris: fr. 39.000kr
  • Inkluderar

- Narkos

- Övernattning

- Samtliga måltider

- Free WiFi

- Alla återbesök


  • Nybesök +500kr