Bröstförstoring


Syftet med bröstförstoring är att förbättra bröstens form och storlek. Vi på Proforma Clinic har mångårig erfarenhet av estetisk bröstkirurgi och har därför valt att arbeta med implantat av absolut bästa kvalitet från den världsledande tillverkaren Mentor. Denna tillverkare har marknadens bästa implantat avseende kvalitet, säkerhet och livstidsgaranti.

Implantat vid bröstoperation

Implantat från Mentor tillhör de få implantattyper på marknaden som är både CE-märkta samt godkända av FDA (Food and Drug Administration). FDA är USA:s motsvarighet till det svenska Läkemedelsverket och har ett mycket strängt regelverk. Ett FDA-godkännande är en kvalitetsmärkning som visar att implantaten är av toppkvalitet samt att de har genomgått ytterst noggranna kliniska tester. Vi använder framför allt implantat som har den fastare formen av silikongel (kohesiv silikongel, s.k. geléhallon) med en slät yta.

Bröstförstoring

Konsultation före bröstoperation

Vid en konsultation innan operationen går Du och Din kirurg noga igenom vilket implantat som passar just Dig, utifrån dina önskemål och förutsättningar. Ni diskuterar om Du ska välja runda eller droppformade silikonimplantat, lämplig storlek osv. Du kan titta och känna på de olika implantattyperna, allt för att Du ska kunna känna Dig trygg i ditt val samt att resultatet ska kunna motsvara dina förväntningar.

Du kommer att informeras om ingreppet, risk för komplikationer, eftervård samt förväntat resultat, då det är viktigt att ha realistiska förväntningar. Operationen utförs i trygg och säker narkos. Snittet placeras i det naturliga vecket under bröstet och implantatet placeras vanligtvis (delvis) bakom bröstmuskeln.

Efter bröstoperationen

Efter operationen får Du övernatta på kliniken för bästa möjliga omhändertagande. Vår erfarna personal ser till att Du får en smärtfri och behaglig vistelse för att tryggt kunna åka hem på morgonen. Du får räkna med viss svullnad och ömhet under den första veckan efter operationen. Du kommer att få både muntlig och skriftlig information, e-recept och eventuellt sjukintyg i samband med hemgång. Den första kontrollen sker vanligtvis efter 2- 3 veckor hos en av våra duktiga sjuksköterskor.

 

Räkna ut din reseersättning

Ange ditt postnummer nedan och se vad du kan få i reseersättning: Klicka på din landsflagga nedan och se vad du kan få i reseersättning:

Din läkare

Dr. Calle Gustafson, specialist i plastikkirurgi med över 15 års erfarenhet i estetisk plastikkirurgi med inriktning på bröstförstoring och bröstlyft. Har utfört drygt 5 000 bröstförstoringar.

Din läkare

Dr. Christian Ramirez, specialist i plastikkirurgi och allmänkirurgi samt ackrediterad bröstkirurg.

Vi använder Mentor implantat

Proforma Clinic använder Mentor implantat vid bröstförstoringar. Priset för en bröstförstoring med Mentor implantat är 34 900 kr 32 000 kr.

Mentor