Du kommer märka att hög service och kvalitet i toppklass inte behöver kosta en förmögenhet.


Ta bort ådernät och kärlbristningar

Störande ytliga ådernät och kärlbristningar på benen är röda eller blå i färgen beroende på tjocklek. Det börjar med ett kärl och sprider sig sedan till närliggande kärl i en nätform. Uppkommer oftast på benen men även i ansiktet. De beror på en ärftlig benägenhet och det drabbar oftast kvinnor. Ofta får man de första ådernäten i samband med en graviditet. Hormoner kan också påverka uppkomsten av ådernät. De kallas också telangiektasier, och behöver inte ha något samband med åderbråck. Ådernät och kärlbristningar är enkla att behandla med injektionsbehandling, skleroterapi, där man injicerar ett läkemedel som får kärlen att skrumpna och försvinna.För att åtgärda kärlbristningar i ansiktet behandlar man med IPL eller laser.

Före och efter behandling med skleroterapi.

Behandling av ådernät & kärlbristningar

Att ta bort ådernät med en ådernätsbehandling i form av en injektionsbehandling tar cirka 30 minuter och innebär inget stort obehag. Eftersom vi använder en mikroteknik kan även mycket tunna kärl behandlas. Vid injektionsbehandling av ådernät och kärlbristningar behövs inga särskilda bandage efter behandlingen. Däremot avråder vi från kraftfull motion och från bastubad i 4-5 dagar efter behandlingen av kärlbristningar och ådernät. Om du bli alltför röd och varm om benen kan nämligen de kärl man "klistrad" ihop vid behandlingen öppna sig igen. Man kan få övergående blåmärken första veckan när man sprutbehandlar ådernät. De flesta kärlbristningarna och ådernäten brukar försvinna inom 4-6 veckor efter injektionsbehandlingen, men om man har rikligt med kärlbristningar kan fler sprutbehandlingar än en behövas. Skleroterapilösningen som vi använder hos oss innehåller en mycket koncentrerad saltlösning.

Gör behandlingen av ådernät ont?

Nej, behandlingen innebär inget större obehag, som små myggstick. Efter behandlingen kan man känna lätt klåda eller ömhet några dagar.

Före och efter behandling med skleroterapi.

Hur länge håller resultatet efter skleroterapi av ådernät?

Efter behandlingen ser du lite myggbiten ut med små punktformiga svullnader och kan få små blåmärken första veckan. Kärlen blir sedan allt mindre synliga och försvinner helt inom cirka 6 veckor. Av de kärl som behandlas försvinner 60–80 procent efter en behandling, och det beror på hur mycket kärl du har om det behövs en eller ett par behandlingar. Det kan alltid bildas nya kärl i framtiden som behöver behandlas. Hur snabbt man får nya kärl är individuellt.

Kan vem som helst göra skleroterapi av kärlbristningar och åderbråck?

Nej, vi rekommenderar inte behandlingen för dem som tidigare har haft blodpropp i benen. Är du gravid eller ammar avråder vi från behandling.